Ana Sayfa » Genel » Diş Beyazlatma Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş Beyazlatma Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş beyazlatma, beyazlatma ajanları kullanılarak uygulanan ve diş renginde genellikle 3 tona kadar açılma sağlayan etkili bir diş hekimliği prosedürüdür. diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde ev tipi diş beyazlatma, ofis tipi diş beyazlatma ve kombine diş beyazlatma yöntemleriyle uygulanabilir. Diş beyazlatma fiyatları uygulanan yöntem ve birçok farklı etkene göre belirlenebilir.

Diş beyazlatma uygulanmadan önce hasta detaylı bir diş muayenesinden geçirilir. Bu sırada hastanın ağzında çürük, yara ve diş taşı olup olmadığı kontrol edilir. Diş beyazlatma uygulaması sırasında diş beyazlatma ajanlarının çürük dişler ya da açık yaralar aracılığıyla vücuda kolay bir şekilde girmesi söz konusu olabileceğinden bu durum çok önemlidir. Diş taşı temizliği yapılmadan diş beyazlatma işlemi uygulanmaz. Aksi takdirde diş taşlarının olduğu kısımlarda elde edilen sonuçlar tatmin edici olmayacaktır.

Ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinik ortamda gerçekleştirilen bir prosedürdür. Hastanın diş muayenesi ile diş taşı temizliğinin tamamlanmasının ardından diş etlerini koruyucu bariyerle gerekli güvenlik önlemleri alınır. Daha sonra diş beyazlatma ajanları dişlere sürülür. Lazer ışını ile diş beyazlatma ajanı aktive edildikten sonra istenilen beyazlığa ulaşılana kadar işlem tekrarlanır. Bununla birlikte tekrarlayan seans sırasında hastanın dişlerinde hassasiyet oluşup oluşmadığı konusunda titiz bir yaklaşım sergilenmelidir.

Ev tipi diş beyazlatma işlemi ise hasta tarafından ev ortamında ancak diş hekimi kontrolünde uygulanır. Uygulamanın ilk aşaması hastadan alınan ölçüler doğrultusunda diş beyazlatma kalıplarının hazırlanmasıdır. Diş hekiminin verdiği diş beyazlatma jeli önerilen miktarda kalıpların içerisine koyularak belirtilen sürelerle dişlere takılır. Diş etlerinde olası bir hasara yol açılmaması amacıyla diş hekiminin belirttiğinden fazla diş beyazlatma jeli kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Diş beyazlatma uygulamasından sonra elde edilen sonuçların daha uzun süre kalıcı olması için ofis tipi diş beyazlatma uygulaması ev tipi diş beyazlatma işlemi ile kombine edilir.

Diş Beyazlatma İşleminden Önce Neler Yapılır?

Diş beyazlatma işleminin uygulanacağı hastalar işlemden önce bir ön hazırlık sürecinden geçirilmelidir. Bu süreç diş hekimi tarafından planlanmakta ve uygulanmaktadır. Hastanın mevcut dişlerinde ve diş etlerinde herhangi bir sorun olması halinde ilk olarak bu problemler giderilmelidir. Ağızda çürüklerin olması halinde çürükler tedavi edildiği gibi diş taşları varsa bunlar temizlenir. Hastanın diş etlerinde problem bulunuyorsa bunların giderilmesi sağlanır. Eğer mevcut çürükler tedavi edilmeden diş beyazlatma yapılırsa kullanılan diş beyazlatma jelleri çürükten dişin derin dokularına işleyebilir. Bu durumda istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Diğer yandan diş beyazlatma yöntemleri diş minesi bütünlüğü bozuk olan ya da dişlerinde çatlaklar olan kişilere uygulanmaz.

Diş beyazlatma işlemi dişinde diş beyazlatma uygulamasına engel sorunlar bulunmayan ve diş gelişimi tamamlanmış kişilere uygulanabilmekle birlikte porselen kaplama dişlerde diş beyazlatma ile etkili sonuçlar alınmaz.

Diş Beyazlatma Acıtır mı?

Diş beyazlatma işlemi bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip diş hekimleri tarafından doğru yöntemlerle ve kontrollü bir şekilde uygulandığı takdirde hastanın uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu olmaz. Yalnızca ufak tefek sızlamalar hissedilebilir. Mine dokusunun aşınmış olduğu dişlerde kontrolsüz uygulamalar yapılması halinde ağrı hissedilmesi olasıdır.

Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş beyazlatma işlemini izleyen ilk 3-4 gün süresince dişlerde renklenmeye yol açabilecek yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Aynı şekilde bu süre içinde asitli yiyecekler ve içecekler de tüketilmemelidir. Bunlara dikkat edilmemesi durumunda hassasiyet olan dişler zarar görebilir.

Diş beyazlatma yöntemleri tamamlandıktan sonra dişlerin sert bir şekilde fırçalanmaması çok önemlidir. Bu nedenle dişler ekstra yumuşak bir diş fırçası kullanılmalı ve dişler nazik bir şekilde fırçalanmalıdır.

Diş beyazlatma uygulamasını izleyen 1 hafta boyunca dişler günde 1 kez beyazlatıcı diş macunu ile fırçalanmalıdır. Diğer öğünlerden sonra ise normal diş macunu kullanılarak diş fırçalama yapılmalıdır.

Dişlerde diş beyazlatma uygulaması yapıldıktan sonra dişlerde hassasiyet oluştuğu takdirde diş hekiminin önerdiği hassasiyet giderici diş macunlarının kullanılması etkili olabilir. Diş beyazlatma işleminden sonra diş hekimi gerekli görürse flor uygulamasına da gereksinim duyulabilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir mi?

Diş beyazlatma kontrollü ve doğru bir şekilde uygulandığı takdirde dişlere herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir. Bununla birlikte mine dokusunda zayıflık ya da çürük bulunan dişlere kontrolsüz bir şekilde uygulanması durumunda dişlerde zarar meydana gelebilir.

Diş beyazlatma işleminin diş gelişimi tamamlanmamış kişilere uygulanması söz konusu değildir. Diş gelişiminin tamamlanmasından önce pulpa odasıyla diş sinirlerinin bulunduğu bölge oldukça geniştir. Bunun sonucunda diş beyazlatma işleminden sonra pulpa irite olabilir ve dişlerde yüksek düzeyde hassasiyet meydana gelebilir. Hatta kanal tedavisi gerekliliği oluşabilir.

Diş beyazlatma işleminde kullanılan diş beyazlatma jellerine bağlı olarak dişlerde hassasiyet oluşabilir. Soğuk-sıcak ve hava hassasiyeti geçici bir rahatsızlık hissine neden olabilir. Bu durum genellikle 24 ila 48 saat içinde kendiliğinden düzelir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılır gibi içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın