Ana Sayfa » Rehber » Çocuk Gelişimi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Çocuk Gelişimi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Çocuk Gelişimi DGS geçiş bölümleri öğrenciler tarafından sıkça merak ediliyor. DGS ile doğrudan Çocuk gelişimi bölümüne geçiş yapmak isteyen öğrenciler yazımız içerisindeki bölümlere geçiş yapabilirler.

Bunun dışında çocuk gelişimi bölümü mezunları, özellikle eğitim sektörü, sağlık sektörü, sosyal hizmetler, çocuk bakım merkezleri, özel eğitim kurumları, oyun ve oyuncak sektörü, medya sektörü ve kamu kurumlarında iş bulabilirler. Aynı zamanda diğer Rehber adlı yazılarımız için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Hakkı Bölümleri

Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Hakkı Bölümleri
Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Hakkı Bölümleri

Öncelikle şunu belirtelim ki çocuk gelişimi bölümü, çocukların sağlıklı ve uyumlu bir şekilde büyüyüp gelişebilmeleri için ihtiyaç duydukları koşulları araştıran ve uygulayan bir bölümdür. Bu bölümde, çocukların fiziksel, bilişsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimleriyle ilgili konular ele alınır. İşte Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Hakkı Bölümleri şunlardır:

  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • Sınıf Öğretmenliği
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  • İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği
  • İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Özel Eğitim Öğretmenliği

2 Yıllık Çocuk Gelişimi DGS Geçiş Bölümleri

Özellikle eğitim sektöründe, okul öncesi eğitim kurumları, kreşler ve anaokulları gibi kurumlarda çocuk gelişimi bölümü mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca çocuk bakım merkezleri, hastaneler ve sağlık kuruluşları, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini destekleyen hizmetler sunarlar ve bu hizmetlerde çocuk gelişimi bölümü mezunlarının bilgi ve becerilerine ihtiyaç duyarlar. Fakat 4 yıla tamamlamak istiyorsanız DGS ile geçiş yapabilirsiniz. İşte 2 Yıllık Çocuk Gelişimi DGS Geçiş Bölümleri şunlardır:

  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • Özel Eğitim Öğretmenliği

Çocuk Gelişimi DGS İle Hangi Bölümlere Geçebilirim?

Çocuk gelişimi bölümünde öğrenciler, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine yardımcı olmak için gereken bilgi ve becerileri kazanırlar. Öğrencilere, çocukların doğum öncesi döneminden başlayarak ergenlik dönemine kadar olan yaş aralığında, sağlıklı bir gelişim için nelerin gerekli olduğu, çocukların öğrenme stilleri, aile-çocuk ilişkisi, çocukların oyun oynama ve arkadaşlık kurma becerileri, sağlıklı beslenme, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk psikolojisi gibi konular anlatılır. Fakat buradan mezun olunca Çocuk Gelişimi DGS İle Hangi Bölümlere Geçebilirim? Diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü buradan mezun olduktan sonra Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümlere geçiş yapabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi Hangi Üniversitede Daha İyi?

Çocuk Gelişimi hangi üniversitede daha iyi konusu epey kişisel olabilir. Çünkü çocuk gelişimi bölümü öğrencileri için en iyi üniversite tercihi, kişisel tercihlere ve hedeflere göre değişebilir. Ancak Türkiye’de birçok üniversitenin çocuk gelişimi bölümüne sahip olduğu söylenebilir. Bazı üniversitelerde çocuk gelişimi bölümü, eğitim fakültesinin bir parçası olarak yer alırken bazı üniversitelerde ise sağlık bilimleri veya beşerî bilimler fakültelerinde yer alır.

Çocuk gelişimi bölümünün kalitesini belirleyen faktörler arasında; öğretim üyelerinin nitelikleri, araştırma olanakları, öğrencilere sunulan pratik eğitim imkanları ve staj olanakları yer almaktadır. Bu nedenle, en iyi çocuk gelişimi bölümüne sahip üniversiteyi belirlemek için bu faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Bununla birlikte Türkiye’de çocuk gelişimi bölümüne sahip bazı üniversiteler arasında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi üniversiteler sayılabilir. Ancak hangi üniversitenin daha iyi olduğu öğrencinin kendi hedeflerine ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir.

Çocuk Gelişimi Mezunu Maaşı

Çocuk Gelişimi mezunu maaşı bölümü halihazırda okuyan ya da okumayı düşünen kişiler tarafından epey merak ediliyor ve araştırılıyor. Bu bölümden mezun olanların maaşları; çalıştıkları pozisyon, deneyimleri ve çalıştıkları sektör gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Ancak günümüzde çocuk gelişimi mezunlarının başlangıç maaşları genellikle 12.000 TL ile 14.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Bu bölümden mezun olan kişiler özel sektörde ya da devlet kurumlarındaki kreşlerde, anaokullarında, özel eğitim merkezlerinde ve hastanelerde doğrudan iş bulabiliyor. Bunun yanı sıra özel danışmanlık ofisi ya da eğitim merkezi açma fırsatları da bulunuyor. Böylece bölümden mezun olduktan sonra kendi kurumunu açmak da mümkün hale gelmiştir. Bu da elbette ki maaşların yükselmesini sağlayacaktır. Özetle ortalama tecrübeye sahip bir çocuk gelişimi mezununun 15.000 TL maaş aldığı söylenebilir. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Elektronik Haberleşme Teknolojisi DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Çocuk Gelişimi Bölümü Zor mu?

Çocuk Gelişimi bölümü zor mu diye merak edenler için çocuk gelişimi bölümü özellikle diğer bölümlere göre daha fazla çalışma ve öğrenme gerektiren bir bölümdür. Öğrenciler çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için birçok ders ve uygulama yapmalıdır. Ayrıca çocuklarla çalışırken etik ve mesleki davranış kurallarına uygun davranmak gibi önemli sorumlulukları da yerine getirmek şarttır.

Bu sebeple çocuk gelişimi bölümü, öğrencilerin ilgi alanlarına ve çalışma disiplinlerine bağlı olarak farklı zorluk derecelerine sahiptir. Ancak bölümün özelliği gereği pratik uygulama becerileri geliştirmeyi de içerdiği için öğrencilerin dersleri uygulamalı olarak yapmaları ve stajlar yapmaları önemlidir. Bu şekilde öğrenciler henüz mezun dahi olmadan mesleki becerilerini geliştirebilirler. Çocuk gelişimi bölümü idealist kişilerin keyif alabileceği ve çalışırken çalıştıklarını dahi hissetmeyecekleri bir alandır. Çocukları sevmek ve yeni şeyler öğretme hevesine sahip olunması bu alanda en sık tavsiye edilenlerden birisidir. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Fizyoterapi DGS Geçiş Bölümleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Ayrıca diğer Rehber kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.

Son olarak Çocuk Gelişimi DGS geçiş bölümleri yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.

3/5 - (1 Oy)
Yorum yapın