Ana Sayfa » Genel Kültür » En Çok Kullanılan Hacker Programları

En Çok Kullanılan Hacker Programları

En Çok Kullanılan Hacker Programları yazımızla karşınızdayız. Hacker Programları, bilgisayar korsanı veya beyaz şapkalı hackerlar tarafından sunuculardaki ve ağlardaki zayıflıkları bulmak için kullandığı programlardır. Hackleme programı denilince aklınıza hemen kötü bir şeymiş gelse de tam olarak öyle değil. Beyaz şapkalı hacker dediğimiz kişiler sistemlerdeki açıkları bulup yetkilileri uyarmaktadır. Bu şekilde iyi niyetle çalışan hackerlar da vardır. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz. Kısacası siber güvenlik alanına ve hacker uygulaması konusunda merakınız varsa eğer yeni başlayanlar için en iyi hacker programları nelermiş bir bakalım.

Hacker Programları

Hacker Programları
Hacker Programları

Öncelikle hacker programları, becerikli bilgisayar uzmanı olan siyah şapkalı internet korsanları tarafından bilgisayar sisteminin zayıf noktalarını tespit etmek ve hacklemek için kullanılmaktadır. Bilgisayar korsanları yani hackerlar profesyonel hacker programı kullanırlar. Hackerların kullandığı programları genellikle popüler ve oldukça etkili en iyi hack programı olmaktadır. Bu programları kullanarak bilgisayar ya da bir hesabın açığını tespit edip zarar vermektedirler.

Hacker Uygulamaları

Hacker Uygulamaları
Hacker Uygulamaları

İnternet ve bilgisayar dünyasında adını sıkça duyduğumuz hackerlar, hacker uygulamalarında yapacağı işlemler için hacker programı kullanmaktadır. Hackerlar programları kullanıcının ihtiyaçlarına ve analizlerine göre değişeceğinden dolayı etik çalışmalar yapan hacker programları ve bilgisayar korsanları tarafından kullanılan profesyonel hack programları da kullanılmaktadır.

Hazırladığımız bu yazımızda profesyonel hack programları ve hackerların kullandığı uygulamalar listesini sizler için hazırladık.

  • NMAP
  • METASPLOİT
  • WIRESHARK
  • ACUNETİX
  • NIKTO
  • JOHN THE RIPPER
  • Netsparker
  • SQLNinja
  • Wapiti
  • Canvas
  • NetBIOS

Yazımızın devamında yukarıda gördüğünüz listedeki hackerların kullandığı programlar hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.

1. NMAP

Nmap - En Çok Kullanılan Hacker Programları

Nmap, bilgisayar ağları uzmanı Gordon Lyon tarafından geliştirilmiştir. Bir güvenlik tarayıcısı aracıdır. Böylece etik hackerlar tarafından bir hedef hakkında bir bilgi toplamak için yaygın olarak kullanılan bir keşif aracıdır. Bu bilgi, hedef sisteme saldırmak için atılacak adımlara karar vermenin anahtarıdır.

  • Nmap nedir?

2. METASPLOİT

metasploit - Hacker Programları

Metasploit, Ruby ile yazılmış açık kaynaklı bir pentest framework’üdür. Güvenlik açıklarını araştırmak ve kod geliştirmek için müthiş bir kaynaktır. Metasploit en kullanışlı hacker uygulamaları arasındadır. Hem ofansif olarak hem defansif olarak kullanılmaktadır. Windows ve Mac versiyonlarına sahiptir. Sistemlerde bulunan açıkların tespit edilmesi, sömürülmesi ve sistemlere sızılması için gerekli araçları içinde barındıran bir yapıdır. 

  • Metasploit nedir?

Bu içeriğimize benzer olan Dünyada En Çok Kullanılan Yazılım Dilleri  yazımızı da inceleyebilirsiniz

3. WIRESHARK

wireshark - En Çok Kullanılan Hacker Programları

Hacker programları listemize Wireshark ile devam ediyorum. Wireshark özgür ve açık kaynaklı bir paket çözümleyicisidir. Böylelikle ağ trafiğini gerçek zamanlı olarak analiz etmenizi sağlayan ücretsiz bir yazılımdır. Özellikle herhangi bir ağdaki güvenlik sorunlarını tespit etmek yeteneği ve genel ağ sorunlarını çözmede etkinliği ile yaygın olarak bilinmekte. Wireshark daha önce kaydedilen dosyaların incelenmesi amacı ile de kullanılmaktadır.

  • Wıreshark nedir?

4. ACUNETİX

Acunetix, bir otomatik web uygulaması, güvenlik testi ve etik korsanlık aracıdır. SQL Injection, siteler arası komut dosyası çalıştırma ve diğer muhtemelen güvelik açıklarını kontrol ederek web uygulamalarınızı denetlemek için kullanılmakta.

  • Acunetix nedir?

5. NIKTO

Nikto, web sunucularını taramak ve belirtilen uzak ana bilgiyara karşı farklı türde testler gerçekleştirmek için kullanılır. Perl dili ile yazılmış olup ücretsizdir. Nikto için en iyi hacker programı diyenler bile mevcut. Bununla birlikte temiz ve basit komut satırı arayüzüne sahiptir. Bununla birlikte hedefinize karşı herhangi bir güvenlik açığı testi başlatmayı gerçekten kolaylaştırır. Nikto, en çok kullanılan hacker programları arasındadır.

  • Nikto nedir?

6. JOHN THE RIPPER

John The Ripper - hacker programları

Hackerların kullandığı programlar arasında ilk sırada John the Ripper gelir. Özgür bir parola çözme yazılım aracıdır. Ücretsiz olmasına karşın paralı sürümü de mevcuttur. Şifrenizi kırmak isteyen bir hacker John The Ripper’ı ve içinde bulundurduğu hash çözücüleri yani şifreleme programlarını kullanır.

  • John The Rıpper nedir?

7. Netsparker

Netsparker, web uygulamalarında ve web API’lerinde SQL Enjeksiyonu ve Siteler Arası Komut Dosyası Oluşturma gibi güvenlik açıklarını belirlemek için bir bilgisayar korsanının hareketlerini taklit eden, son derece doğru bir etik hacker programıdır. Özellikle Netsparker hackerların kullandığı uygulamalar arasında vazgeçilmezlerdendir.

Özellikle Netsparker, tanımlanan güvenlik zaafiyetlerini gerçek olduklarını ve yanlış yönde olmadığını kanıtlayarak benzersiz bir biçimde doğrular, böylece bir tarama bittiğinde tanımlanan emniyet açıklarını manuel olarak doğrulamak için saatler harcamanıza gerek kalmaz. Windows yazılımı ve çevrimiçi hizmet olarak mevcuttur.

  • Netsparker nedir?

8. SQLNinja

SQLNinja, Kali Linux dağıtımıyla beraber gelen başka bir SQL güvenlik zaafiyet açığı tarayıcısıdır. Bu etik korsanlık aracı, özellikle back-end veritabanı sunucusu olarak MS SQL Server kullanan web uygulamalarını hedeflemeye ve bunlardan yararlanmaya adanmıştır. SQLNinja, oldukça yararlı bir hacker programıdır. Ayrıca Perl yorumlayıcısının kurulu olduğu birden çok Unix dağıtımında mevcuttur.

  • SQLNinja nedir?

9. Wapiti

En Çok Kullanılan Hacker Programları yazımıza Wapiti ile devam ediyorum. Wapiti, Python ile yazılmış ücretsiz bir açık kaynaklı komut satırı tabanlı güvenlik zaafiyeti tarayıcısıdır. Bununla birlikte bu alandaki en popüler etik korsanlık aracı olmasa da, birçok web uygulamasında güvenlik açıklarını bulma konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Kısacası Wapiti’yi kullanmak, güvenlik açıklarını keşfetmenize yardımcı olabilir.

  • Wapiti nedir?

10. Canvas

Canvas, özellikle uzaktan ağları test etmek için 800’den fazla sızma imkanı sunan Metasploit’e harika bir alternatiftir. Bu etik bilgisayar korsanlığı aracı, platformunu yeni açıklar yazmak veya ünlü kabuk kodu oluşturucusunu kullanmak için kullanmanıza da olanak tanır. Ayrıca, özellikle orta ve büyük ağlar üzerinde bağlantı noktası taraması ve ana bilgisayar keşfi için yararlı olan scanrand adlı nmap’e bir alternatifi de entegre eder.

  • Canvas nedir?

11. NetBIOS

Network enumeration, ağ taramasıyla karıştırılmaması gerekir. Bir ağa bağlı bilgisayarların hizmetleri ve grupları hakkında kullanıcı adlarını ve bilgileri toplama sürecini ifade eder. Network enumeration’da, SNMP ve ICMP gibi keşif protokolleri (discovery protocols), uzak bir ana bilgisayarın işlevini belirlemek için bağlantı noktası taramasıyla birlikte alakalı verileri elde etmek için kullanılır. Yani bunu başarmak için NetBIOS gibi hack programlarını kullanabilirsiniz.

Kısacası NetBIOS enumeration, bilgisayar korsanlarının uzak bir sistemi okumasına, bu sisteme yazmasına ya da bir hizmet reddi (DoS) saldırısı başlatmasına imkan tanır.

Sonuç:

Son olarak hack programlarının tamamı eğitim amaçlı kullanılması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Her ne kadar bu araçlar yasa dışı işler için kullanılabilmekte olsalar da, böyle bir yolun büyük cezalar gerektiren suçlar anlamına gelmekte olduğunu unutmamalıyız.

Bunların dışında diğer yazılım yazılarına göz atmak istersen eğer buradan ulaşabilirsiniz.

Yazılım kategorimizde diğer yazılarımızı okumak istiyorsanız eğer buradan ulaşabilirsiniz.

    En Çok Kullanılan Hacker Programları yazımızın sonuna geldik. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler. Takipte kalın.

    5/5 - (5 Oy)
    “En Çok Kullanılan Hacker Programları” üzerine bir yorum
    Yorum yapın