Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları ve Adalet Bölümü Önü Açık Mı adlı yazımız ile sizlerleyiz. Bu yazımızda sizlere adalet bölümü ile ilgili bazı bilgiler vereceğiz. Bununla birlikte mezun olanların yapabileceği işler ve yorumları gibi konuları da ele alacağız. Her yıl yapılan üniversite sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre Adalet bölümü başvuruları alınmaktadır. Her üniversite için puanlar değişkendir. 2022 yılı verilerinde en düşük puan 170, en yüksek puan ise 374 olarak açıklanmıştır. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden yazımıza geçelim.
Adalet Bölümü Önü Açık Mı?
İlk olarak Adalet Bölümü önü açık mı sorusuna yönelik bazı bilgiler vereceğiz. Adalet, 2 yıllık bir ön lisans yani meslek yüksekokulu bölümüdür. Adalet bölümü mezunları birçok iş dalında görev alabilmektedir. Özel hukuk bürolarından devletin icra memurluğuna, noter bürolarından zabıt katipliğine birçok çalışma imkanı bulunmaktadır. Sadece bununla kalmayıp Dikey Geçiş Sınavı’na girerek Hukuk mezunu da olunabilmektedir. Bununla ilgili bilgi için; Adaletten Hukuka Geçiş 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Nelerdir? isimli yazımıza bağlantıdan göz atabilirsiniz.
Çoğu mesleğe kıyasla daha çok iş imkanı bulunmaktadır. Bu nedenle hukuk alanına ilgisi olanların tercih edebileceği bölümlerdendir. Bu bağlamda adalet bölümü önü açık mı sorusunun yanıtı evet olacaktır. Devlet kurumları ve özel kurumlarda farklı mesleklerde istihdam edilebilmektedir.
2 Yıllık Adalet Bölümü Maaşları
Çalışılan kuruma ve yapılan mesleğe göre 2 yıllık adalet bölümü maaşları değişkenlik göstermektedir. Devlet kurumlarında zabıt katibi, icra katibi, infaz koruma memuru ve mübaşir olanların maaşı en düşük 7-8 Bin TL iken, görevde müdür statüsüne kadar yükselmek mümkündür. Haliyle görevde her yükseldiğinizde, kıdem aldığınızda maaşınız da yükselmektedir. Özel bir kurumda çalışan 2 yıllık adalet bölümü maaşları için kesin bir şey söylemek ne yazık ki mümkün değildir.
Adalet Mezunu KPSS İle Nerelere Atanır
Ön lisans Adalet Mezunu KPSS ile nerelere atanır sorusu çok fazla sorulmaktadır. KPSS ön lisans sınavı iki yılda bir gerçekleştirilmektedir. Çift yıllarda girilen sınavla Adalet Bakanlığı bünyesinde farklı pozisyonlarda istihdam edilmektedirler. Az önce de bahsettiğimiz gibi Adalet Bakanlığı’na bağlı mübaşir, infaz koruma memuru, zabıt ve icra katibi olunabilmektedir. Bunun yanında İcra Müdürlüğü veya yardımcılığı sınavları da bulunmaktadır. Ayrıca DGS ile hukuk tamamladıktan sonra da KPSS ya da diğer sınavlarla farklı mesleklerde iş bulunabilmektedir. Bunlardan en uygun aynı zamanda en popüler olanı ve Adalet mezunu KPSS ile nerelere atanır sorusunun yanıtı zabıt katipliği, mübaşirlik, icra katipliği ve infaz koruma memuru olmaktadır.
Adalet Bölümü Dersleri Zor Mu
Tıpkı diğer bölümlerde olduğu gibi, Adalet bölümü dersleri zor mu sorusunun yanıtı çalışılmadığı sürece zor olduğu yönündedir. Adalet bölümü, hukukla ilgili birçok dersi bünyesinde barındırmaktadır. Bunlardan bazılarını söylemek gerekirse, hukukun temel kavramları ile başlayıp; ticaret, ceza, medeni usul hukuku gibi farklı derslerden bahsedilebilir. İlgisi olanların ve gerçekten çalışanların başarı göstereceği aşikardır. Eğer Adalet bölümü dersleri zor mu gibi bir endişeniz varsa, çalışarak başarabileceğinize inanmanız daha doğru olacaktır.
Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları
Şimdi ise adalet bölümü okumak isteyenler ve soru işaretiyle yaklaşanlar için önemli olan, Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları kısmına geldik. Tercih zamanlarında sizlere yardımcı olacak bu kısımda olumlu-olumsuz tüm değerlendirmeleri görüntüleyebilir, kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz. Tüm merak ettikleriniz için Adalet bölümü okuyanların yorumları sizlerle:
- Üniversite sınavında hukuk kazanamadığım için adalet bölümünü tercih ettim. Şimdi ise DGS sınavına hazırlanıyorum. Bu yönden adalet bölümü bana kolaylık sağladı.
- Eğer DGS ile hukuk tamamlamayı düşünüyorsanız diploma notunuzu yüksek tutmanızı öneririm.
- Eğer Adalet Bakanlığı memurlukları için Adalet bölümü okumayı düşünüyorsanız hiç gerek yok, herhangi bir lise veya üniversiteden mezun olmak yeterli.
Adalet Bölümü Mezunları Yorumları
Bir bölümü tam olarak anlatmaya yetmese de, mezun olanların yorumları bir nebze önemlidir. Biz de yazımızda Adalet bölümü mezunları yorumları kısmını ekleyerek değerlendirmelerin kişiden kişiye farklılık gösterdiğini gözler önüne sermiş olduk. Mezun olunan okul, kişinin ilgisi gibi birçok faktöre göre yorumlar da değişkenlik gösterir. Her bireyin ilgileri, yetenekleri farklıdır. Hatta mezunlardan bazıları bölümü bir araç olarak tercih ederken, bir diğer kısmı ise amaç olarak tercih etmiştir. Bu nedenle Adalet bölümü mezunları yorumları da değişebilmektedir.
Adalet Bölümü Okumak Mantıklı Mı
Adalet bölümü okumak mantıklı mı sorusunun yanıtı, hangi amaçla adalet bölümü okumak istediğinize göre değişkenlik göstermektedir. Eğer yalnız tercih yapmak amacıyla yapılıyorsa, bir anlamı yoktur. Fakat ilginiz olduğunu düşünüyorsanız mantıklı olmaktadır. Aynı zamanda gelecek planlarınızın da bu konuda büyük bir payı vardır. Adalet bölümü okumak mantıklı mı sorusunu kişinin kendisine sorması daha doğru olacaktır. Yazımızda bahsettiğimiz hususlar göz önünde bulundurularak bu soruyu yanıtlamak mümkündür.
Son olarak Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları ile alakalı çeşitli soruları sizler için yanıtlayacağız.
Ayrıca Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları yazımızı okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Eğer isterseniz rehber kategorimizdeki yazıları da aşağıdan ve bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Netflix Dizilerini Ücretsiz İzleme Sitesi – 2024 Bedava Netflix!
- Lüks Ofis Mobilyaları: Modern İş Ortamlarına Şıklık ve Konfor Katın
- Ayrıldıktan Sonra Takipten Çıkmayan Erkek – Neden Takip Ediyor?
Ayrıca bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.