Ana Sayfa » Rehber » En İyi 10 Yazı Yazma Programı

En İyi 10 Yazı Yazma Programı

En İyi 10 Yazı Yazma Programı yazımız ile karşınızdayız. Yazı yazmanın yalnızca gazeteci ya da yazarlara özel bir meslek olduğu günler geride kaldı. Bugün internet, her türlü içeriği çevrimiçi olarak yayınlayıp geçimini sağlamak için amatör ve profesyonel çalışanların sayısı gittikçe artmaktadır.
Dahası, sizin için hazırladığımız diğer yazımızı da okuyarak konuya daha derinlemesine hakim olabilirsiniz.

Artık eskisi gibi gazete yazarlığı yapmak için bir diploma almaya bile gerek olmuyor. İçerik üreticileri, yayınladıkları her içerik üzerinden bir miktar para kazanabilir hale geldiler. İhtiyacınız olan tek şey, kitlenize hitap edebilecek bir içerik bulmak ve bu içeriği kaliteli bir şekilde yazabilecek durumda olmaktır.

Çok büyük bir dünya olan bu internette iyi bir yazar olmak elbette kolay olmuyor. İyi bir yazar olsanız bile içeriklerinizin fark edilmesi hiç kolay değildir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için sadece iyi bir yazar olmak bazen yeterli olmuyor. Yazı programı kullanmak sizler için oldukça kolaylık sağlayabilir.

Yazı Yazma Programı Nedir?

Sıkça sorulan Yazı Yazma Programı hakkında sizlere bilgiler verelim. Bu programlar yazdığınız yazının iyileştirilmesine ve daha kaliteli olmasını sağlayan yapay zeka teknolojileridir. İyi bir yazı yazma programı içeriğiniz hakkında size tavsiyeler verebilir ve dilbilgisi hatalarınızı düzeltebilir.

Yazımızın devamında en iyi yazı yazma programlarından bahsedeceğiz. Beğendiğiniz ve kullanışlı olduğunu düşündüğünüz uygulamaları yorumlar kısmında belirterek, diğer okurlarımız için bir kaynak sağlamış olursunuz.

Yazı Yazma Programı

Birazdan göstereceğimiz programlar metin yazma programı, yazı düzenleme programı, bilgisayarda yazı yazma programı gibi içeriklere sahip olacaktır. Aşağıda gördüğünüz uygulamaları nasıl yapabilir derseniz Yazılıma Nereden Başlanır yazımız sizler için fikir sahibi olabilir.

1. Google Dokümanlar

Yazı Yazma Programı

Google Dokümanlar, çevrimiçi içerik yazma konusunda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özelliklere sahiptir. Burada yazınızı yazabilir, düzenleyebilir ve tekrardan ulaşmak için Google Drive’da saklayabilirsiniz. Ayrıca, basit ama etkili bir web tabanlı yazma aracıdır.

Bu programın bu kadar çok popüler olmasının sebebi yazılarınızın güvenli bir bulut veritabanına kaydedilmesidir. En dikkat çekici ve ender kullanılan özelliği ise geleneksel şekilde yazı yazmak yerine sesinizi kullanarak içerik yazabilmenize imkan sağlamasıdır. Özetle Google Dokümanlar’ı yazı yazma aracı olarak kullanmanız için pek çok sebep bulacaksınız.

2. Microsoft Word

Yazı Yazma Programı

Microsoft Word programını duymamış olma ihtimaliniz yoktur. Kullanımı çok basit olan bu programda kullanıcılar yazıların türünü, rengini ve boyutunu istedikleri şekilde değiştirebilmesine olanak sağlıyor. Sayfaların alt ve üst bilgileri, kolayca hizalanması, sayfa ve bölüm sonlarını ikiye bölmesi gibi farklı özelliklere elverişli bir programdır. Yazılarınıza resim, tablo, grafik veya istatistik şekilleri ekleyerek daha da zengin bir hale getirebilirsiniz.

3. Reedsy

Yazı Yazma Programı
Yazı Yazma Programı

Reedsy, acemi yazarlar için süreci oldukça uygun hale getiren bir yayınevi olarak tanınmıştır. Yazarların kitaplarını düzenlerken zamandan tasarruf sağlamaya yarar.

Kitabınızın arayüzünü istediğiniz gibi kişiselleştirmenize imkan sağlayan Reedsy, diğer ücretsiz programlara kıyasla daha gelişmiş araçlar sunmaktadır.

4. Squibler

Yazı Yazma Programı

Bu program roman ve diğer kitap yazarlarının çok daha hızlı içerik yazmalarını sağmak için ortaya çıkmıştır. “Not Kartları” özelliği ile ekranı ikiye bölme imkanı sunabilir, not kartları oluşturarak yazma sürecini kontrol edebilir ve çalışmalarınızı düzenleyebilirsiniz.

Squibler ile yazılarınızı etiketleyerek saklayabilirsiniz. Sürükle bırak özelliği ile kolayca bir yerden bir yere taşıyabilirsiniz. Uygulamanın 30 günlük ücretsiz deneme süreci vardır daha sonra belirli bir miktar fiyat istemektedir.

5. Scrivener

Scrivener

Scrivener, yazılarınıza en uygun şablonu seçmenize yardımcı olan bir yazı yazma programıdır. Burada senaryo, deneme veya roman için kullanabileceğiniz tüm şablonlar hazır şekilde bulunmaktadır. Programın arayüzü genellikle kolaydır ve rahatlıkla içeriklerinizi yazabilirsiniz. Bu uygulama da yukarıdaki gibi 30 günlük ücretsiz deneme sürecinden sonra bir miktar ücret istemektedir.

6. Evernote

Evernote

Evernote için tüm yazı yazma programları arasında en iyi ücretsiz yazı programı diyebiliriz. Arayüz konusunda roman yazma veya kısa notlar oluşturmanızı basitleştirecek bir çok şablona sahiptir. Programdaki özellikler ücretsiz olarak sunulmaktadır. İsterseniz diğer kullanıcılarla program üzerinden sohbet edebilirsiniz. Kullanıcıların internette gezerken gördükleri yazıları “Web Kırpma” özelliği ile kaydetmeleri en belirgin özellikler arasındadır. Fakat bunun ücretli versiyonu olduğunu söylemeliyiz.

7. iA Writer

iA Writer

iA Writer, sadece yazı yazmak için hazırlanmış kendi çapında ve kullanıcı dostu bir programdır. En temel özellikleri isimler, sıfatlar, zarflar gibi konuşmaların vurgulanmasını kolaylaştıran ve bir araç çubuğuna sahip olması diğer uygulamalar arasından kendisini öne çıkartmasını sağlayan özelliklerden birisidir.

Temel amacı yazarların dikkat dağınıklığını azaltarak yazı deneyimini artırmaktır. Ayrıca karanlık mod özelliği de mevcuttur. 14 günlük deneme süreci vardır. Daha sonra ücret istemektedir.

8. Freedom

Freedom

Yazarlar için dikkatini toplamak en önemli etkenlerden birisidir. Aklınızı meşgul edecek bir etken olduğu zaman yazı kalitesi de bir o kadar düşecektir. Freedom, kullanıcının belirlediği sürelerde tüm web site veya uygulama üzerinden bildirim almanızı engelleyen ve dikkat dağınıklığını artırmaya yarayan bir programdır.

Özetle zamanınızı çalan ne varsa sizden uzat tutan bir programdır. Böylece daha verimli çalışmanızı sağlar. Ücretsiz sürümü vardır. Fakat yıllık 29 dolar gibi bir fiyatı bulunmaktadır.

9. WriteMonkey

WriteMonkey

WriteMonkey, dikkatinizi dağıtmadan yazı yazmanıza imkan tanıyan bir araçtır. Bu program ile yazılarınıza semboller ekleyebilirsiniz. İşlevsel bir menüsü bulunur. WriteMonkey ile komut dosyasını, boyutunu, yazı tipi stilini değiştirebilir ve metin efektleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, istediğiniz kağıt ve metin rengini ekleyebilir, ekran ögelerini karartabilir, pencere opaklığını ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

10. EditPad Lite

EditPad Lite

EditPad Lite, yazı yazma becerilerinizi desteklemek için farklı özelliklere sahip bir metin düzenleyicisidir. Bu program ile yazının türünü, boyutunu ve komut dosyasını özelleştirebilirsiniz ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Program ile orijinal metni Yunanca, ISO, Mac, ASCII gibi başka karakter kümesine kodlamak için Metin Kodlama özelliğini kullanabilirsiniz.

EditPad Lite ile herhangi bir dosyayı kolayca içe veya dışa aktarabilirsiniz. Genel amacı yazı yazma veya web sayfası oluşturabileceğiniz bir programdır.

Rehber kategorimizdeki diğer yazılara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Bizdekalmasin.com bağlantısı ile ana sayfaya erişim sağlayabilirsiniz.

En İyi 10 Yazı Yazma Programı yazımızın sonuna geldik. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

5/5 - (5 Oy)
Yorum yapın