Metpamid Çocuğa Verilir Mi yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Piyasada satılmakta olan ilaçların her birinin farklı hastalıklara karşı geliştirilmiş iyileştirici özellikleri bulunmaktadır. Her ilacın kullanım alanı farklı olduğu gibi kullanım yaş aralığı da farklı olmaktadır. Bazı ilaçlar ise her yaş grubuna uygun olmaktadır. Aynı zamanda diğer sağlık konuları hakkında bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Metpamid Nedir?
Ayrıca Metpamid nedir sorusu hastalar tarafından sıklıkla araştırılan ilaçlar arasında yer almaktadır. Ayrıca Metpamid, antiemetik ilaç grubunda yer almaktadır. Tablet, ampul ve oral solüsyon olmak üzere 3 farklı şekilde temin edilebilir.
Metpamid, kusma ve mide bulantısını önlemek ve aynı zamanda tedavi etmek amacıyla kullanılan bir ilaçtır. İçerisinde bulunan metoklopramid maddesi, beyinde kusma ve bulantıyı önleyen anlanların çalışmasına yardımcı olur. Kısaca bulantı ve kusmayı önlemesi Metpamid ne ilacı sorusunun cevabı olacaktır.
Metpamid Ne İçin Kullanılır?
Her ilacın kendine has bir iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Bazı ilaçlar kanser hastalıklarını tedavi ederken bazıları ise sadece başınızın ağrısını geçirmek için üretilmiştir. Medpamid ise daha çok mide problemleri üzerine geliştirilmiş bir ilaçtır.
İşte Metpamid ne için kullanılır sırısı ile şu şekildedir:
- Mide bulantısı ve kusma tedavilerinde
- Kemoterapi sonrası oluşan bulantı ve kusmaların önlenmesinde
- Radyoterapi sonrası oluşan bulantı ve kusmaların önlenmesinde
- Akut migrenden kaynaklı mide bulantısı ve kusma tedavilerinde kullanılmaktadır.
Metpamid Şurup Bebeklerde Kullanımı
Metpamid ilacının 3 farklı formda satılan bir ilaçtır. Bunlar ampul, oral solüsyon ve tabletlerdir. Ayrıca Metpamid şurup versiyonu bebeklerin daha rahat kullanabileceği şekildedir. Bilindiği üzere bebeklerde belli bir yaşa kadar sadece emme refleksi vardır.
Metpamid şurup bebeklerde kullanımı doktorlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Bunun sebebi ise 1 yaşından küçük bebeklerde istem dışı hareket riskini arttırmasıdır. Bu yüzden bebeklerde kullanılmamalıdır.
Metpamid Kaç Yaş İçin?
Birçok ilacın kullanım yaşları bulunmaktadır. Örneğin bazı ilaçlar 1 ila 10 yaş arası için olduğu için yetişkinlerde neredeyse hiç etki göstermez. Ayrıca Medpamid’in kullanım yaşı ise oldukça geniştir.
Medpamid kaç yaş için kullanılır sorusu hastalar tarafından merak edilen sorular arsındadır. Metpamid neredeyse her yaş grubunda kullanılmaktadır. Ancak istemsiz hareketlere sebep olduğu için bebeklerde kullanılmamalıdır.
Yaş | Vücut Ağırlığı | Doz | Tekrarlama |
1-3 yaş | 10-14 kg | 1 mg | Günde en fazla 3 kez |
3-5 yaş | 15-19 kg | 2 mg | Günde en fazla 3 kez |
5-9 yaş | 20-29 kg | 2,5 mg | Günde en fazla 3 kez |
9- 18 yaş | 30-60 kg | 5 mg | Günde en fazla 3 kez |
15-18 yaş | 60 kg üstü | 10 mg | Günde en fazla 3 kez |
- Bebeklerde, çocuklarda ve genç erişkinlerde ekstrapiramidal bozukluklar oluşabilir.
- Yaşlılarda böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları ve genel sağlık sorunları göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır.
Metpamid Şurup Ne İşe Yarar
Metpamid şurubun birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Ayrıca İlk akıla gelen kullanım alanı ise mide bulantıları ve kusmalardır. Genel kullanım alanı mide bulantıları ve kusma olan Metpamid şurup ne işe yarar sırası ile şu şekildedir:
- Kara, hava ve deniz yolculuklarında meydana gelen kusma ve bulantı tedavisinde kullanılmaktadır.
- Midede asit artışı olduğunda çıkan olumsuzlukları giderir.
- Şeker hastalarında ortaya çıkan akut mide kası felci bulantı ve kusmaların ortadan kalkmasında kullanılmaktadır.
- İlaçlardan veya ameliyatlardan kaynaklı kusma ve bulantılarda kullanılmaktadır.
- Kemoterapi ve radyoterapi sonrasında ortaya çıkan mide bulantısı ve kusmalarda kullanılmaktadır.
- Akut migrene bağlı bulantı ve kusmalarda, akut migren tedavisinde kullanılan ağrı kesicilerin emilimini arttırmak için ağrı kesicilerle birlikte kullanılmaktadır.
- Başka sebeplerden dolayı meydana gelen bulantı ve kusmaların tedavisinde kullanılmaktadır.
Aynı zamanda bu yazımıza benzer olan Geç Yürüyen Bebekler Daha Zeki Mi Olur? yazımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Metpamid Günde Kaç Defa İçilir?
Metpamid kullanacakların merak ettiği sorulardan birisi de Metpamid günde kaç defa kullanılır sorusu olmaktadır. Ayrıca Metpamid, gümlük kullanımı kilonuza ve yaşınıza göre değişmektedir. İlacı yazan doktor, sizler için günde kaç defa kullanılacağını söyleyecektir.
- Metpamid için önerilen tek doz miktarı 10 mg’dır, günde en fazla 3 defa kullanılabilir olan bu ilaç genel olarak olarak günde 1 kere aç karnına önerilmektedir.
Metpamid Ne Şurubu
Hastalar tarafından Metpamid ne şurubu şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. Birçok kullanım alanı olan Metpamid genel olarak bir mide bulantısı ve kusmayı önleyici bir ilaçtır. Bu ilaç önlediği gibi aynı zamanda tedavi de etmektedir.
Ayrıca Metpamid, etkin maddesi olan metoklopramid sayesinde beyinde bulantı ve kusmayı önleyen alanları etkileyerek çalışmasını sağlamaktadır. Bu sayede kusma ve bulantıları önlemiş olmaktadır.
Metpamid Nasıl Kullanılır?
Hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satılabilen Metpamid, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Metpamid kullanacak olan hastaların merak ettikleri sorulardan bir diğeri de Metpamid nasıl kullanılır sorusu olmaktadır.
- Metpamid ampül: doktor veya hemşire tarafından damar içine veya yavaş enjeksiyon şeklinde iğne ile uygulanarak kullanılmaktadır.
- Metpamid tablet: büyük bir bardak su yardımı ile ağızdan alınarak kullanılmaktadır.
- Metpamid şurup: kutunun içerisinde bulunan dozaj pipeti yardımı ile doktorun önerdiği dozajda ağızdan alınarak kullanılmaktadır.
Metpamid Çocuğa Verilir Mi?
Ayrıca Metpamid Çocuğa Verilir Mi sorusu ebeveynler tarafından sıklıkla araştırılan konulardan birisi olmaktadır. Medpamid kullanım yaşı aralığı geniş olan bir ilaçtır. Ancak çocuklarda kullanımı çok tercih edilmemektedir.
Metpamid, çocuklarda ve gençlerde istemsiz hareketler meydana getirdiği için kullanımı tercih edilmemektedir. Özellikle 1 yaşından küçük bebeklerde kullanılmamalıdır.
Metpamid Yan Etkileri
Bilindiği üzere her ilacın yan etkisi olmaktadır. Bu yan etkiler her bireyde görülmemektedir. Ayrıca Bunun sebebi ise her insanın vücudunun farklı reaksiyonlar göstermesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Metpamid ilacının içerisinde bulunan maddelere karşı duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.
Eğer yan etkilerden bir tanesini veya birkaç tanesini yaşıyorsanız ilacı almayı kesin ve doktorunuza danışın. İşte Metpamid yan etkileri şunlardır:
Yaygın görülen yan etkiler:
- Uyuklama
- Depresyon
- Güçsüzlük
- Halsizlik
- Huzursuzluk
- Kan basıncında düşme
- Titreme ve katılık
- Tik ve kas kasılmaları
Yaygın olmayan yan etkiler:
- Aşırı duyarlılık
- Bilinçte azalma
- Halüsinasyon
- İstemli hareketlerde bozukluk
- Adet olamama veya adette düzensizlik
- Kalp atış hızında azalma
Seyrek görülen yan etkiler:
- Zihin karışıklığı
- Memelerden süt boşalması
- İstem dışı kas kasılmaları
Ciddi yan etkiler:
- Yüksek ateş
- Kan basıncında yükselme
- Kaşıntı
- Nefes darlığı
- Boğazda şişme
- Nefes alamama
- Baş ve boyunda istemsiz hareketler
Ayrıca diğer Sağlık kategorisindeki yazılar için aşağıdan dilediğiniz konuları inceleyebilirsiniz.
- Zestat Kullananların Yorumları – Ciddi Yan Etkiler!
- Kapeda Kullananlar Yorumları – Akıllı Hap
- Parol Bebek Şurubu Kullananlar Yorumları
Metpamid Çocuğa Verilir Mi? adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ana sayfamız olan bizdekalmasin.com adresinden de diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizi takip etmeyi unutmayın.