Ana Sayfa » Yaşam » Sağlık » Trajenta Kullananlar Yorumları

Trajenta Kullananlar Yorumları

Trajenta kullananlar yorumları yazımızla karşınızdayız. Bu yazımızda size Trajenta hapının ne olduğunu, ne işe yaradığını, yan etkilerinden vb. bütün soruların cevaplarından bahsedeceğiz. Trajenta tip 2 diyabetli erişkinlerde kan şekerini düşürmek için diyet ve egzersizle birlikte kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Trajenta, tip 1 diyabetli veya diyabetik ketoasidozlu (kan veya idrarda artan ketonlar) kişiler için değildir.

Geçmişte pankreas iltihabı (pankreatit) yaşadıysanız, Trajenta kullanırken pankreatite yakalanma şansınızın daha yüksek olup olmadığı bilinmemektedir. Ayrıca Trajenta Kullananlar yorumları yazımızı anladığımıza göre trajenta’nın ne işe yaradığını öğrenelim.

Trajenta Ne İşe Yarar?

Trajenta Nedir?
Trajenta Nedir?

Özellikle Trajenta, tip 2 diyabetli hastalarda kan şekeri düzeylerini düşürmek için kullanılır. Diyet artı egzersizin yeterli kan şekeri seviyesi kontrolü sağlamadığı durumlarda da kullanılabilir.

Tip 2 diabetes mellitus, insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus veya NIDDM olarak da isimlendiriir. Tip 2 diyabet, vücut yeterince insülin yapmazsa veya vücudunuzun ürettiği insülin gerektiği gibi çalışmıyorsa gelişir. İnsülin, özellikle yemeklerden sonra kanınızdaki şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olan bir maddedir. Kanınızda şeker seviyesi yükseldiğinde, bu vücut hücrelerine zarar verebilir ve kalp, beyin, gözler, dolaşım, sinirler veya böbreklerde ciddi sorunlara yol açabilir.

Trajenta 5 Mg Ne İçin Kullanılır?

Trajenta ( linagliptin ), kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olan oral bir diyabet ilacıdır . Vücudunuzun yemekten sonra ürettiği insülin seviyelerini düzenleyerek çalışmasını sağlar. Trajenta, tip 2 diyabetli erişkinlerde kan şekeri kontrolünü iyileştirmek için diyet ve egzersizle birlikte kullanılır. Ayrıca Trajenta, tip 1 diyabet tedavisi için değildir.

Buna benzer olarak Mucovit C Kullananlar ve Yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Trajenta Yan Etkileri

Özellikle Trajenta, aşağıdakiler dahil olmak üzere ciddi yan etkilere neden olabilir:

  • Pankreas iltihabı (pankreatit).
  • Trajenta’yı sülfonilüre veya insülin gibi düşük kan şekerine neden olabilecek başka bir ilaçla birlikte alırsanız, kan şekeri düşüklüğü riskiniz artar. Trajenta kullanırken sülfonilüre ilacınızın veya insülininizin dozunun düşürülmesi gerekmektedir. Düşük kan şekerinin belirti ve semptomları baş ağrısı, uyuşukluk, halsizlik, baş dönmesi, kafa karışıklığı, sinirlilik, hızlı kalp atışı, terleme, titreme veya gergin hissetmeyi içermektedir.
  • Trajenta kullanan kişilerde alerjik (aşırı duyarlılık) reaksiyonlar meydana geldi. Belirtiler arasında yüzünüzün, dudaklarınızın, boğazınızın ve cildinizdeki diğer alanların şişmesi; yutma veya nefes almada zorluk; cildinizde kabarık, kırmızı alanlar (kurdeşen); deri döküntüsü, kaşıntı, pullanma veya soyulma.
  • Eklem ağrısı. Trajenta gibi dipeptidil peptidaz-4 (DPP-4) inhibitörleri adı verilen ilaçları alan bazı kişilerde şiddetli olabilen eklem ağrısı gelişebilmektedir. Trajenta Kullananlar Yorumları da bunu destekler niteliktedir. Şiddetli eklem ağrınız varsa doktorunuzu arayın.
  • Cilt Reaksiyonu. Trajenta gibi DPP-4 inhibitörleri adı verilen ilaçları alan bazı kişilerde, ciddi olabilmektedir. Hastanede tedavi edilmesi gerekebilen büllöz pemfigoid adı verilen bir cilt reaksiyonu gelişebilmektedir. Kabarcık geliştirirseniz hemen doktorunuza bildirin.

Trajenta’nın en yaygın yan etkileri burun tıkanıklığı veya akıntısı ve boğaz ağrısı, öksürük ve ishali içerir.

Trajenta 5 Mg Fiyat

İlacın eczanelerdeki bilgiye göre 5 mg film kaplı tablet’in fiyatı 551 TL’dir.

Trajenta Zayıflatır Mı?

Bu ilacı kullanırken kilo kaybı yaygın bir yan etki değildir. Ayrıca Trajenta insanı zayıflatmaz fakat yan etkilerinden biri de kilo almasıdır.

Buna benzer olarak Ozaprin Kullananlar Yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Trajenta Etken Madde

Trajenta, tip 2 diyabetli hastalarda kan şekeri düzeylerini düşüren DPP-4 (dipeptidil peptidaz-4) inhibitörleri olarak adlandırılan, ağız yoluyla aldığınız bir ilaç sınıfının üyesi olan aktif bileşen linagliptin içerir. Ayrıca Trajenta, yemekten sonra insülin düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olur ve vücudunuzun ürettiği şeker miktarını azaltır.

Kan şekerini düşürmek ve kontrol etmek, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, körlük ve ayak amputasyonu gibi diyabet komplikasyonlarını önlemeye veya geciktirmeye yardımcı olabilmektedir.

Trajenta Kullananlar Yorumları

Trajenta Kullananlar Yorumları
Trajenta Kullananlar Yorumları

Diyabet yani kan şekerini kontrol etmek için kullanılan bu ilaç Kimisi için düşürmek kimisi için de çıkarmak için kullanılmaktadır. Ülkemizde de şeker hastalarının sıklıkla tercih ettiği ilacın yorumları sizlerle:

“Trajenta’yı üç gün kullandım. Şiddetli baş ağrısı, mide ağrısı, eklem ve kas ağrısı, depresyon! Bu ilaçtan uzak durun çok zehirlidir.”

Kullanıcı Yorumu

Almayı bıraktıktan beş ay sonra hala aynı sorun yaşıyorum. Aynı zamanda kabuslara da neden olur.

Kullanıcı Yorumu

Trajenta 5 mg Yorumlar

Hemen hemen her ilaçta olduğu gibi bu ilaçta da çeşitli dozlar kullanılmaktadır. Bu dozlar hastanın kilosuna, boyuna, rahatsızlık düzeyine göre farklılık göstermektedir. Aşağıdan Trajenta 5 mg Yorumlarına ulaşabilirsiniz.

“2 ayı aşkın bir süredir kullanmaktayım. Gayet iyi ve kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.”

Kullanıcı Yorumu

“Dağıtım için nasıl onaylandığını hayal bile edemediğim korkunç bir ilaç.”

Kullanıcı Yorumu

Trajenta Kullananlar Yorumları yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ve bunun gibi yazılarımızı sağlık kategorimizden takip edebilirsiniz.

Ana sayfaya bizdekalmasin.com bağlantısından ulaşabilirsiniz.

4.5/5 - (16 Oy)
“Trajenta Kullananlar Yorumları” üzerine 15 yorum
  1. Yaklaşık 1 yıldır Trajenta kullanıyorum.her hangi bir yan tesirini görmedim.Bir yorumcu 3gün kullandım,kabus gördüm, bıraktım,6 ay kabus devam etti diyor.insan Allah’dan korkar.sen hemen bir psikiyatri uzmanına git kardeşim.Faydasına gelince 1 yılda %30 faydasını gördüm.belki ilerde daha fazla faydasını görebilirim.kullanıp görecegiz.

    Cevapla
    • Bana da doktorum yeni verdi yarın sabah kahvaltıdan sonra başlayacağim yorumlari okudum kimisi iyi bazıları da iyi olmadiğin sôylüyor kafam karıştı

      Cevapla
  2. Yaklaşık 1 yıldır Trajenta kullanıyorum.her hangi bir yan tesirini görmedim.Bir yorumcu 3gün kullandım,kabus gördüm, bıraktım,6 ay kabus devam etti diyor.insan Allah’dan korkar.sen hemen bir psikiyatri uzmanına git kardeşim.Faydasına gelince 1 yılda %30 faydasını gördüm.belki ilerde daha fazla faydasını görebilirim.kullanıp görecegiz.

    Cevapla
  3. Bende iki aydır kullanıyorum.Hissettigim bir yan etkisini henüz görmedim.Ama Pahalı bir ilaç.

    Cevapla
  4. 1haftayi gecti kullaniyorum evet bas agrisi yapiyor birzaz tansiyonu yukseltiyor ama ise yariycakmi bakicaz biraz kullaniyim yine yorum yazarim ama ilaci ictikten 2saat sonra bas agrisi geciyor simdilik

    Cevapla
  5. Kullandığım diğer şeker hapının böbreklere zarar verdiğini görünce hocamız bunu verdi ama bu ilaç göründüğü kadar masum bir ilaç değildir eklem ağrıları mide bulantısı dikkat eksikliği kişiye göre yaşatabiliyor bende olan başkasında olmayabiliyor

    Cevapla
  6. bu ilacı Dr 76 yaşındaki anneme verdi 3 günde kadının dudakları patladı ağzı yara oldu ve tansiyon hep yüksek kadın mahvoldu

    Cevapla
  7. Kronikşerşen eklem ağrılarım ve aşırı derecede halsizlik şikayetim var .
    3 gündür almıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum . Glifix kullanıyorum

    Cevapla
  8. yaklaşık beş yıldır kulanıyorum
    bunun yanında kabızlık görmede bulanıklık, kabus görme, halüsinasyon kas ağrılarım ve zihin bulanıklığı gibi şikayetlerin oluştu. Amma bunlar Trajentadan mı oluyor başka hastalıkların belirtileri mı bilemiyorum.

    Cevapla
  9. Kan şekerini düşürmek için düşük 5mg olan gayet başarılı bir ilaç olduğu kanısındayım, fazla insulini açığa çıkarıp şekerin düşmesini sağlıyor memnunum.

    Cevapla
  10. Bu ilacı aldığım zaman kafam karma karışık oluyor ve bırden uyku basıyor kafamı kaldıramıyorum. Eklem ağrısı yapıyor özellikle denedim agrıya bu sebeb oluyor ben kulanmam bunu artık.

    Cevapla
Yorum yapın