Ana Sayfa » Maaşları » Kendi Bürosu Olan Avukat Ne Kadar Kazanır? – Yeni Maaş! – 2023

Kendi Bürosu Olan Avukat Ne Kadar Kazanır? – Yeni Maaş! – 2023

Kendi Bürosu Olan Avukat Ne Kadar Kazanır? Avukat maaşları çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu minvalde en sık sorulan sorulardan biri ise kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır şeklindedir. Bilinmesi gereken ilk kriter kendi bürosu olan avukatların fiyatları da kendi belirlediği olmalıdır. Bu minvalde net bir fiyat bilgisi vermek oldukça zordur. Fakat kendi bürosu olan avukatlar genellikle aylık 30 bin ila 45 bin liralık kazanç elde etmektedir. Aynı zamanda 2023 yılı itibarıyla kamu alanında ve özel sektörde açıklanan en düşük avukat maaşları ise aşağıdaki gibidir:

  • Kamuda en düşük avukat maaşı: 13,490 TL
  • Özel sektörde en düşük avukat maaşı: 10,500 TL

Yukarıda belirtilen maaşlar en düşük seviyeler olmakla birlikte avukatların büyük bir kısmı daha yüksek kazançlara sahiptir. Kendi bürosu olan avukatlar çok daha yüksek kazançlar elde etmektedir. Fakat bu noktada avukatların kendi bürosu olması sebebiyle aylık gider kalemleri de oldukça büyük olabilmektedir. Bazı vergiler ve çeşitli giderler sebebiyle kazanç oranları yüzde 30’a yakın düşüş gösterebilmektedir. Ayrıca dilerseniz diğer meslek maaşları yazılarımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kendi Bürosu Olan Avukat Ne Kadar Kazanır? ⭐

Türkiye’de avukatların kazançları farklı seviyelerde olabilir. Kendi bürosu olan avukatlar genellikle piyasadaki avukatlara göre daha yüksek kazançlar elde edebilirler, ancak kazançların miktarı avukatın uzmanlık alanı, yıllık deneyimi, müvekkil sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, Türkiye’de kendi bürosu olan avukatların kazançlarının ne kadar olduğu kesin olarak söylemek zor. Ancak 2023 yılında ortalama bir kazanç söylemek gerekirse giderler çıktıktan sonra alt kısımdaki ücreti kazanmaktadırlar:

  • Kendi Bürosu Olan Avukat Aylık Kazancı: 30.000 – 45.000 TL

Önerilen İçerik: Usta Öğretici Maaşları

Avukat Bir Davadan Ne Kadar Kazanır?

Avukat bir davadan ne kadar kazanır sorusuna yanıt verebilmek için bazı bilgilere sahip olmak gereklidir. Avukatlar dava başına iki gelir kalemine sahiptir. Eğer ortada maddiyata ilişkin bir dava süreci var ise avukatlar gelirin yüzde 10 ila 20’sini alma hakkına sahiptir. Ortada maddiyata ilişkin bir dava bulunmuyor ise tek gelir avukatlık ücretidir. Bu ücret de çeşitli mahkemelerde ve dava türlerinde değişiklik göstermekle birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Ceza soruşturma aşamasındaki davalarda 2 bin 800 TL,
  • Sulh Hukuk Mahkemelerindeki davalarda 5 bin 490 TL,
  • İnfaz hâkimliklerindeki davalarda 4 bin 315 TL,
  • Asliye Mahkemelerindeki davalarda 9 bin 250 TL,
  • Ağır Ceza Mahkemelerindeki davalarda 16 bin 900 TL.

Yukarıda belirtilmiş olan ücretler avukatların dava başına aldığı avukatlık ücretidir. Bu ücretler sabit olmakla birlikte kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir. Bu nedenle avukatların herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapma hakkı bulunmaz.

Tavsiye edilen içerik: JÖH Maaşı

Baroya Kayıtlı Avukatlar Ne Kadar Maaş Alır?

Hukuk fakültesi mezunları ve öğrencilerinin en büyük hayallerinden biri kısa süre içerisinde mesleğe atılmaktır. Mezun olunduktan sonra baro avukatı olmak isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Baroya dilekçe ile başvuran avukat adayları bir yıllık staj süresinin ardından bir mülakata girer. Mülakat sonrasında başarılı olunması durumunda baro avukatı olma hakkı kazanır.

Bu sayede baroya bağlı olarak hizmet vermeye başlar. Bu minvalde baroya kayıtlı avukatlar ne kadar maaş alır sorusu oldukça merak edilmektedir. Baroya kayıtlı avukatlar için en düşük maaş yukarıda da belirtildiği üzere 13,490 TL’dir. Bu ücret kamuda hizmet veren avukatlar için geçerlidir. Özel sektörde en düşük maaşlar genellikle 10,500 TL seviyesindedir.

Tavsiye edilen içerik: JÖH Maaşı

Özel Avukatlar Ne Kadar Kazanıyor?

Özellikle Özel avukatlar ne kadar kazanıyor sorusu her geçen gün daha fazla kişi tarafından merak ediliyor. Bir şirketin ya da bir şahsın özel avukatlığını yapan kişiler diğer avukatlardan görece daha yüksek kazanç elde edebiliyor. Bu nedenle kişilerin kazançları sosyal medyada gündemi oluşturuyor. Özel avukatlar yapılan anlaşmalar ve sözleşmeler neticesinde bir kazanç sağlıyor. Bu nedenle kişiler ya da şirketler arasında yapılan anlaşmalar oldukça önemlidir. Fakat özel avukatlar için bilinen ortalama kazanç miktarı 24,800 TL ile 40 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Sektör içerisinde kazancın belirlenmesinde avukatın tecrübesi ve deneyimi oldukça büyük bir rol oynuyor.

Dikkatinizi Çekebilir: F16 Pilot Maaşları

Koç Holding Avukat Maaşları

Koç Holding Avukat Maaşları
Koç Holding Avukat Maaşları

Oldukça iyi bildiğimiz Koç Holding, Türkiye’nin önde gelen holding şirketlerinden birisidir ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Ayrıca Koç Holding’de çalışan avukatların maaşları, şirketin büyüklüğü, çalıştıkları bölüm ve deneyim düzeylerine göre değişebilir. Önemli olan, Koç Holding çalışanları için yüksek standartlarda bir maaş ve avantajlar sağlamaktadır. Ancak, Koç Holding avukat maaşları hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için doğrudan şirketle iletişim kurmanız gerekir.

Sonuç

Türkiye’de avukatların kazançları çok farklı seviyelerde olabilir. Kendi bürosu olan avukatlar genellikle daha yüksek kazançlar elde edebilirler, ancak kazançların miktarı avukatın uzmanlık alanı, yıllık deneyimi, müvekkil sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, Türkiye’de kendi bürosu olan avukatların kazançlarının ne kadar olduğu kesin olarak söylemek imkansızdır.

Son olarak Serbest avukat ne kadar kazanır ile alakalı merak edilen soru ve cevaplar aşağıda belirtilmiştir. Sizin de sormak istediğiniz sorular varsa yorum kısmına yazmayı unutmayınız.

Kendi Bürosu Olan Avukat Ne Kadar Kazanır? yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Ayrıca diğer meslek maaşları yazılarımızı da aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

Bunun yanında bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yazımızı Değerlendirin.
Yorum yapın