Ana Sayfa » Yaşam » Sağlık » En İyi Sakinleştirici İlaç İsimleri – Rahatlatıcı İlaçlar

En İyi Sakinleştirici İlaç İsimleri – Rahatlatıcı İlaçlar

En İyi Sakinleştirici İlaç yazımız ile sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda sinirlendiğinizde veya endişelendiğinize kullanabileceğiniz rahatlatıcı ilaçlar hakkında bilgi vereceğiz. Zaman zaman herkes bazı konularda sinirlerine hakim olamayabiliyor. Aynı zamanda bazı korkularımızın önüne geçemeyebiliyoruz. Bu tepkilerimizi biraz olsun hafifletmek adına da ilaca başvurabiliriz. Sakinleştirici ilaçlar anlık gerek olmayan duygularımızı biraz olsun bastırmamızı sağlayabilir.

İlaç kullanımını alışkanlık haline getirmememiz gerekir. Bunun için duygularımızın önüne geçemiyorsak en hafif sakinleştirici ilacı bulmamız gerekiyor. Aynı zamanda doktorların yazmış olduğu ilaçların yanında reçetesiz sakinleştirici de eczanelerde satılmaktadır. Ayrıca, diğer ilaçlar ile alakalı kullananlar yorumlarını merak ediyorsanız ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Biz de bu yazımızda sizlere sakinleştirici ilaç isimleri hakkında bilgiler vereceğiz. Aynı zamanda bu yazımıza benzer olan Lustral Kullananların Yorumları yazımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sakinleştirici İlaçlar

Sakinleştirici İlaçlar günlük hayatımızda sıkça kullandığımız zaman bağımlılık haline getirebilir. Almış olduğumuz doz da buna neden olabilir. Bu yüzden ilaç alırken hafif sakinleştirici ilaçlar almaya özen göstermeliyiz.

Sinir veya tedirginlik duygunuza hakim olamadığınız takdirde ilk olarak doktora başvurmanızı tavsiye ederiz. Doktorunuzun da önerisi ile anlık sakinleştirici ilaçlar alınabilir. Böylece doktor gözetimi altında ilaç kullanımınıza başlarsanız ileride bırakırken de doz azaltarak sakinleştirici hap almayı bırakabilirsiniz. Bu bölümde ise aşırı sinire iyi gelen ilaçlar nelermiş bunları aşağıda belirttik.

  • Moklobemid 
  • Mianserin 
  • Trazodon 
  • Amitriptilin 
  • Klomipramin 
  • İmipramin 
  • Opipramol 

Yukarıda belirtilen ilaç isimleri sinirlere iyi gelen sakinleştirici ilaçlardır.

Sakinleştirici İğne

Bazı insanlar hap yutmakta zorlanabilir. Bu çocukluk dönemden gelen bir alışkanlık olmakla beraber yetişkinlerde de hap yutmakta zorluk çekildiği görülmektedir. Bu yüzden insanlar bir ilaç aldıklarında hap yerine şurup veya sakinleştirici iğne arama seçeneğine başvurabiliyorlar. Bu nedenle sinir ilaçları isimleri araştırması yaparken o ilacın iğnesinin olup olmadığının da önemi vardır. Sakinleştirici iğneler genellikle atak sırasında anlık tepki alabilmek için kullanılmaktadır. Bu iğnenin etki göstermesi 20-30 dakikayı alır.

Aynı zamanda ana sayfamız olan bizdekalmasin.com üzerinden de diğer konulara göz atabilirsiniz.

Depresyon İlaçları İsimleri

Depresyon İlaçları İsimleri
Depresyon İlaçları İsimleri

Dönemsel olarak bazen psikolojik olarak strese girebilmekteyiz. Bu durumda önemli olan şey sakinliğimizi korumak olacaktır. Fakat stres yönetimimizi yapamadığımız takdirde bir doktora başvurabiliriz. En iyi depresyon ilacı diye söylenebilecek bir depresyon ilacı bulunmamaktadır. Başvurmuş olduğunuz doktorunuz sizin psikolojik durumunuza göre en iyi antidepresan ilaçları önerir. Aşağıda antidepresan ilaç isimleri yer almaktadır.

  1. Sertralin (Lustral, Seralin, Selectra, Misol vd…)
  2. Sitalopram (Cipram, Eslopram, Citol, Vodalex, Citara, vb…)
  3. Paroksetin (Seroxat, Paxil, Paxera vd…)
  4. Fluvoksamin (Faverin)
  5. Fluoksetin (Prozac, Depreks, Zedprex, Fulsac, Florak, vd…)

Sakinleştirici İlaçların Yan Etkileri 

Her kullandığımız ilacın farklı yan etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle ilaç kullanımının öncesinde yan etkilerini mutlaka bilmeniz gerekir. Sakinleştirici ilaçların yan etkileri de vardır. Önemli bir nokta olduğu için bunları sizinle paylaşmaktayız. Siz de bir ilaç almadan önce kullanım kılavuzu ile beraber yan etkilerini okuyun. Aşağıda sakinleştirici ilaçların yan etkileri yer almaktadır.

  • Hazımsızlık ve mide ağrıları.
  • İshal veya kabızlık.
  • İştah kaybı.
  • Aşırı yemek yeme.
  • Baş dönmesi.
  • Uykusuzluk.
  • Baş ağrısı.

Aynı zamanda sağlık kategorisindeki diğer yazılarımızı okumak için aşağıdaki bağlantılardan birine tıklayabilirsiniz.

En İyi Sakinleştirici İlaç adlı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Daha fazlası için takip etmeyi unutmayın.

4.5/5 - (2 Oy)
Yorum yapın