Kafamda şişlik var dokununca acıyor şeklinde şikâyetler özellikle son dönemde artış göstermeye başlamıştır. Bu şişliğin sebeplerini, nasıl geçeceği ve birçok detayı yazımız içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu tarz sağlık problemlerine çözüm için sağlık kategorimize göz atmanızı öneriyoruz.
Kafada Şişlik ve Acıma Neden Olur?
Kafadaki şişliğin nedenleri genellikle kist, darbe, yağ bezesi ve apse gibi nedenlerle meydana gelebiliyor. Kafadaki şişlik ve acı hissi çoğunlukla kist sebebiyle oluşuyor. Nitekim kist, sıvı ya da doku kalıntısı içeren bir doku olduğu için vücudun herhangi bir noktasında oluşabiliyor. Bu nedenle kafa bölgesinde oluşumu da oldukça normaldir. Nitekim tıkanmış yağ bezi ve saç folikülü sebebiyle oluşan kistler, derinin üst bölgesine yakın olduğunda kafada kemik gibi sert bir şişliğin hissedilmesine neden oluyor.
Bir diğer neden ise genellikle düşme ya da kafaya alınan travmatik darbelerden dolayı meydana geliyor. Kafatası; deri, yağ tabakası, tendon ve kaslardan oluşan yumuşak bir yapıyla çevrelenmektedir. Düşme ya da kafaya alınan sert darbeler ise bu dokunun sıkışarak hasar almasına neden olur. Doku içerisindeki sıvı da serbest kalarak darbe alınan bölgelerde şişlikleri oluşturur. Kafamda şişlik var dokununca acıyor diyenler için bir diğer etken ise genellikle yağ bezleridir. Deri altındaki yağ dokusunda meydana gelen yağ bezeleri kafa bölgesinde toplanabilir. Bu da doğrudan kafadaki şişliği açıklayan durumlar arasında yer alıyor.
Kafa Şişmesine Ne İyi Gelir?
Kafa şişmesine ne iyi gelir diye merak edenler için ilk etapta soğuk kompres olarak da bilinen buz uygulanmalıdır. Şişliğin oluştuğu bölgeye birkaç dakika boyunca buz değdirmek ve sonrasında birkaç dakika ara verip yeniden değdirmek oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun yanı sıra şişlik ve morartılar kendi kendilerine birkaç haftada iyileşmektedir. Fakat çoğu hasta yaşanan acıya dayanamadığı için ek önlemler alarak iyileşme sürecini hızlandırmayı hedefler.
Kafa şişmesine iyi gelen en önemli faktör dinlenmektir. Şişliği indirmek ve ağrıyı hafifletmek isteyenlerin doğru şekilde dinlenebilmesi son derece önemlidir. Nitekim bu da stresten kaçınmak ve uyku düzenini sağlamakla mümkündür. Ayrıca yeterli miktarda su tüketmek de çoğu zaman faydalı olarak tavsiye edilir. Kafada şayet şişlik varsa bölgeye buz uygulamak şişliği indireceği gibi aynı zamanda ağrı kesici kullanmak da ağrıyı hafifletecektir. Nitekim doktor tarafından tavsiye edilecek ağrı kesicileri belirtilen ölçeklerde kullanmak, kafa şişmesini indirerek doğruca ağrıyı azaltmayı hedefler.
Ayrıca dilerseniz Acnegen Kullananlar Yorumları yazımızı bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
Kafamda Şişlik Var Dokununca Acıyor
Kafamda Şişlik Var Dokununca Acıyor diyenlerin aşağıdaki neden olabilecek bazı olası sebepleri kontrol etmesi gerekmektedir:
- Kafa travması: Kafada darbe, çarpma veya düşme sonucu oluşan yaralanmalar şişmeye ve ağrıya neden olabilir.
- Enfeksiyon: Kafa derisinde veya kafatasında enfeksiyonlar şişmeye neden olabilir. Bu enfeksiyonlar genellikle ateş, kızarıklık, şişlik ve hassasiyet gibi diğer belirtilerle birlikte görülür.
- Kafa içi tümör: Kafa içindeki bir tümör, kafada şişmeye ve ağrıya neden olabilir. Diğer belirtiler arasında baş dönmesi, bulantı, kusma ve görme sorunları bulunabilir.
- Sinüzit: Sinüslerin iltihaplanması, kafada şişmeye ve ağrıya neden olabilir. Diğer belirtiler arasında burun akıntısı, yüz ağrısı ve baş ağrısı bulunabilir.
- Baş ağrısı: Migren veya gerilim tipi baş ağrısı, kafada ağrı ve hassasiyete neden olabilir. Bu tip baş ağrıları sıklıkla stres, yorgunluk veya beslenme faktörleri tarafından tetiklenebilir.
Kafamın Arkasında Şişlik Var Diyenlerin Yorumları
Alt kısımda bazı ünlü sözlük sitelerinden edindiğimiz Kafamda Şişlik Var Dokununca Acıyor diyenlerin yorumları derlenmiştir. Sizin de bu tarz sorunlarınız varsa yorum kısmında belirtmeyi unutmayınız.
- “Kafamın arkasında bir şişlik var gibi hissediyorum, acaba ne olabilir?”
- “Doktor, son zamanlarda kafamın arkasında bir şişlik fark ettim, endişelenmeli miyim?”
- “Kafamın arkasında bir şişlik var gibi hissediyorum ama ne olduğunu bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?”
- “Kafamın arkasında görünür bir şişlik yok ama dokununca hassas olduğunu hissediyorum, ne yapmalıyım?”
- “Kafamın arkasında bir şişlik olduğunu gördüm ama dokununca ağrımıyor, ne olabilir?”
Kafada Kemik Gibi Sert Şişlik Neden Olur?
Özellikle Kafada kemik gibi sert şişlik neden olur diye merak edenler için pek çok yanıt bulunuyor. Nitekim tüm bu yanıtlar kafadaki kemik gibi sert şişliği açıklamaya yeterli olabiliyor. Bunlar dışında farklı faktörler de şişliğin sebepleri arasında gösterilebilir. Ancak genellikle yanıt aşağıdaki listede yer alır:
- Kafa travması: Kafaya alınan travma boyutunda bir darbe sonrasında kemiklerde çatlak ya da kırıklar meydana gelebilir. Bu da kafadaki şişliği açıklayacaktır.
- Lipoma: Vücutta meydana gelen iyi huylu yağ dokusu tümörleri olarak da adlandırılır. Kafa derisinde anormal şekilde toplanması durumunda kemik gibi sert bir şişlikle karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.
- Enfeksiyonlar: Kafa derisinde karşılaşılabilecek enfeksiyonlar kemik gibi sert bir şişliğin oluşmasını sağlayabilir. Bir enfeksiyon sonucu meydana gelen apsenin kemik dokusunda hasar oluşturması ve kemik gibi sert bir şişliğin oluşmasına yol açması örnek olarak verilebilir.
- Tümör: Sık rastlanmasa ve nadir de olsa kafa kemiklerinde ya da doğrudan beyinde oluşan tümörler kafatasında çeşitli yumrulara neden olabilir. Bu da dışarıdan kemik gibi sert şişlik olarak adlandırılır.
Tüm bunların yanı sıra kafadaki şişliğin sebebi farklı bir şey de olabilir. Bundan dolayı en kısa sürede bir uzman hekim kontrolü almak gerekecektir.
Ayrıca dilerseniz Exelderm Krem Ne İşe Yarar? yazımızı bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
Sonuç
Sonuç olarak, “Kafamda Şişlik Var Dokununca Acıyor” şikayeti, birçok insanın karşılaştığı bir durumdur. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Baş ağrısı, travma sonrası şişlik, sinir sıkışması ve enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı kafa arkasında şişlik oluşabilir. Bu şikayetle karşılaşan kişiler, vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurarak muayene olmalıdır. Doktorun yapacağı tetkikler sonrasında, şişliğin sebebi tespit edilerek uygun tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu sayede, kafadaki şişlik probleminin ciddiyeti hakkında da bilgi sahibi olunabilir. Kafadaki herhangi bir şişlik, kişinin hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, bu şikayeti olan kişilerin vakit kaybetmeden bir uzmana başvurarak gerekli tedaviyi alması gerekmektedir.
Alt kısımda Kafada Kemik Gibi Sert Şişlik Neden Olur? ile alakalı çeşitli soruları sizler için yanıtlayacağız.
Ayrıca Kafamda Şişlik Var Dokununca Acıyor yazımızı okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Yukarıdaki bilgilerden ziyade alt kısımda bulunan Kafa Şişmesine Ne İyi Gelir? ile alakalı oldukça bilgilendirici videoyu da izleyebilirsiniz.
Eğer isterseniz sağlık kategorimizdeki yazıları da aşağıdan ve bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.
- Femara Kullananlar Yorumları – Dikkat!
- Keppra Yan Etkileri Kullananlar Yorumları – Epilepsi Hastaları!
- Laroxyl 10 MG Kullananların Yorumları – Uyku Yapar Mı?
Ayrıca bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.