Ana Sayfa » Maaşları » Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023 – Kadrolu Orman İşçisi Maaşı

Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023 – Kadrolu Orman İşçisi Maaşı

Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023 ocak ayı zamlarından sonra en çok araştırılan konulardan biri olmuştur. Orman yangın işçileri genellikle Orman muhafaza memurları kapsamı altında çalışmaktadır. 657 sayılı Devlet memurları kapsamına bağlılardır. Bu memurlar genel olarak, orman yangınlarına müdahale, ormanları koruma ve hayvanları korumakla görevlidir. Ayrıca dilerseniz diğer meslek maaşları yazılarımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023

Yeni yılın gelmesiyle Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023 merak konusu olmuştur. Bu konuyu açıklamadan önce Memurların hakları nelerdir? hemen açıklayalım. Fazla mesai ücreti alırlar. Yangın söndürme tazminat hakları vardır. Yangınlardan korunmak için koruyucu kıyafetleri vardır. Gıda yardımı yapılmaktadır. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakları vardır.

Orman Yangın İşçileriMaaşları
Kadrolu Orman İşçisi Maaşları 🟢8.500 TL ile 12.000 TL
Mevsimlik Orman İşçileri 🟢8.500 TL ile 10.000 TL
Gönüllü Yangın İşçisi maaşları 🟢3.000 TL

Kadrolu Orman İşçisi Maaşları 2023🌟

Kadrolu Orman İşçisi Maaşları
Kadrolu Orman İşçisi Maaşları

Ormanları korumak, yangınlara karşı müdahale, üretim, Ağaç yolları ve etüt çalışmalarını tespit etmekle görevlidir. Dolayısıyla sorumlulukları fazladır. Orman genel müdürlüğü başvuruları sonucu işe alım gerçekleşir. Kadrolu Orman İşçisi Maaşları çalışma yerine, deneyimine ve süresine göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama 8.500 TL ile 12.000 TL arası maaş almaktadır. Aşağıda yer alan kadrolu orman işçisi görevlerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Mevsimlik Orman İşçileri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Mevsimlik Orman İşçileri Ne Kadar Maaş Alıyor? Genellikle orman memurları, ormanda çıkan yangınlara karşı müdahale etme, av hayvanlarını koruma, orman olaylarını engellemekle görevlidir. Bu yüzden Orman muhafaza memurları olarak adlandırılmaktadır. Mevsimlik orman işçileri genellikle yeni yıl zammı ile birlikte 8.500 TL ile 10.000 TL arasında maaş almaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz sosyal hakları vardır. Fazla mesailer hesaplanarak net maaşın üzerine eklenmektedir. Bu yüzden alacağı maaş değişiklik göstermektedir. Belirli zaman diliminde çalışan işçilere mevsimlik işçi denir. Çalışmaları sürelidir. Özellikle yaz aylarında çalışmaları gerekmektedir. Yaklaşık olarak 3 yıl yani 180 iş günü çalışma süreleri vardır.

Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Kuran Kursu Hocası Maaşları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Gönüllü Yangın İşçisi Maaşları

Öncelikle Gönüllü Yangın İşçisi maaşları genellikle 3.000 TL civarındadır. Gönüllü yangın işçisi olmak için bazı kriterler vardır. Bunlar arasında; 18 yaşından büyük olmak, T.C. Vatandaşı olmak,  En az ilk okul mezunu olmak, Sağlık engeli bulunmamak, sabıka kaydı bulunmamak ve uygulamalı olarak orman yangınları sertifikasını almış olmak gerekmektedir.

Gönüllü yangın işçilerine kimlik kartı verilmektedir. Bu kimlik kartına sahip olan gönüllülerin genellikle yeme, içme barınma gibi giderler Orman Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz kriterlere sahip olan kişilerin Orman Genel Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda E-devlet üzerinden de başvurularınızı gerçekleştirebileceğinizi belirtmek istiyoruz.

Ayrıca benzer bir yazımız olan Sağlık Bakanlığı Güvenlik Maaşları içeriğimize de bakabilirsiniz.

Orman Yangın İşçileri Ne İş Yapar?

Sıkça sorulan Orman Yangın İşçileri Ne İş Yapar? sorusunu sizler için cevaplayalım. İsminden de anlaşıldığı gibi orman yangınlarıyla mücadele etmek için ortaya çıkarılmış bir meslek grubudur. Aşağıdaki listede Kadrolu orman işçisi ve Gönüllü Yangın İşçisi için yapılması gereken görevler bulunuyor.

  • Yeniden ağaçlandırma yapmak için alanları değerlendirmek, fidanları seçmek ve el dikim araçlarını kullanarak ağaç dikmek ve ormanları oluşturmak ve bakımını yapmak
  • Kesilecek ağaçların yerlerini belirlemek ve kereste miktarını tahmin etmek
  • Genç ormanlarda ağaçları seyreltmek, budamak, ağaç tepelerini budamak ve ağaçları kesmek ve kütük haline getirmek amacıyla zincirli testere ve diğer elektrikli testereleri kullanmak
  • Kesim yerinde kütüklerden elde edilmiş kaba ağaç ürünlerini şekillendirmek
  • Kütükleri yığmak, su kanallarına boşaltmak veya nehirlerde yüzdürmek
  • Orman yangınlarını tespit edebilmek amacıyla ormanları gözlem altında tutmak, yangın söndürme faaliyetlerine iştirak etmek, yangın söndürme raporlarını doldurmak ve yangın söndürme teçhizatının bakımını yapmak
  • El aletleri ve kimyasal maddeler kullanarak yeni orman alanlarındaki yabani ot ve çalıları kontrol etmek
  • Islah edilecek alanlarda çeşitli kazıma veya alan hazırlama teçhizatlarını çekmek için kızak, buldozer ve diğer iş makinelerini kullanmak ve bakımını yapmak
  • Kozalak toplamak, ağaçları budamak, ağaç dikimi etütlerine yardımcı olmak ve daha sonraki işlemler için ağaçları işaretlemek
  • Orman işçileri ve dikim operatörleri dahil olmak üzere ormancılık faaliyetlerinde diğer çalışanları eğitmek ve denetlemek

Son olarak OGM Maaşları 2023 ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

Ayrıca diğer meslek maaşları yazılarımızı da aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

Bunun yanında bizdekalmasin.com adresinden de ana sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Son olarak Orman Yangın İşçileri Maaşları 2023 yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

5/5 - (1 Oy)
Yorum yapın