Ana Sayfa » Okunacak Dualar » 1000 Salatı Münciye Okuyanların Yorumları – Salaten Tüncina Duası

1000 Salatı Münciye Okuyanların Yorumları – Salaten Tüncina Duası

1000 Salatı Münciye Okuyanların Yorumları yazımız ile karşınızdayız. Salaten Tuncina Duası Peygamberimiz (sav)’e okunan bir salavattır. Fakat bu mübarek salavat, aynı zamanda arzu ve ihtiyaç için de etkili bir duadır. Bunun yanında Salaten Tuncina duasını okuyup Allah’ın izniyle istediklerini elde eden müminlerin sayısız hikayesi vardır.

Umarız ki bu dua hayatınızda da iyi gelişmelere yol açar. Bizler de bu yazımızda sizlere Salaten Tuncina duası ile ilgili önemli bilgiler vermeyi amaçladık. Ayrıca dilerseniz diğer okunacak dualar kısmına da göz atabilirsiniz.

Salaten Tüncina Duası Fazileti

Fırsat buldukça bu kutsal duayı okumak ve duadan sonra meditasyon yapmak özellikle büyük fayda sağlar. Çünkü İslam Peygamberini anmak ve ona salavat getirmek en büyük iyiliklerden biridir. Ama bu özel salavatı, yukarıda da söylediğimiz gibi, arzu ve ihtiyaç duası olarak da okuyabilirsiniz. Dua olarak okunduğunda, aşağıdaki alanlarda çeşitli faziletlere sahip olduğu söylenir:

Salaten Tüncina Duası Fazileti
Salaten Tüncina Duası Fazileti
  • Okuyan kişinin kişisel ve maddi yaşamında istediğini elde etmesine yardımcı olur.
  • Önemli şeyleri yapmadan okunan bu dua, bunların olumlu bir şekilde tamamlanmasını sağlar.
  • Talihsizliklerden ve sorunlardan korunmak için bir dua gibidir. Bu duanın okunması, kişinin tüm kötülüklerden korunmasını sağlar.
  • Bu duayı okuyan kişi, düşmanlarını yenecek ve kötü insanların sebep olduğu kötülüklerden korunacaktır.
  • Kişideki yanılsamaları giderir ve kişiye güçlü bir ruh hali kazandırmaya yardımcı olur.
  • İyi bir rızık ve bereketli bir yaşam sağlar.
  • Şifa duası görevi görür.
  • Bir aşk duası olarak okunan, kalpleri birbirine meyleder.
  • Kişi tövbe ettiğinde hayırlı sonuçlar verir.

Salaten Tüncina Suresi

Öncelikle Salaten Tuncina duasının farklı kaynaklarda farklı biçimleri vardır. Bu farklılıklar kullanılan bazı kelimelerden kaynaklanmaktadır. Namaz hakkında bilgi veren alimler, namazdan önce İhla Suresi’ni ve namazın sonunda Fatiha Suresini okumanın çok etkili olacağını belirtmişlerdir. Otantik eserlere baktığımızda Salaten Tuncina’nın duasının sözleri şu şekildedir:

Duanın Türkçe Okunuşu:

Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ ındeke a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr.

Anlamı:

“Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın.

313 Salaten Tüncina

313 Salaten Tüncina, farz namazlardan sonra okunan bir duadır. Başka bir deyişle, bu duayı, beş vakit namazın hepsinden sonra okuyabilirsiniz. Eski zamanlardan beri özel hayat için dua edilirken, maddi hayat için dua edilirken yatsı namazından sonra sabah namazının seçildiğini de belirtmekte fayda var. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Hayatımı Değiştiren Şahmeran Duası yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu kategorideki diğer yazılarımızı okumak istiyorsanız eğer aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Ana sayfaya bizdekalmasin.com bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Son olarak 1000 Salatı Münciye Okuyanların Yorumları yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

3.5/5 - (14 Oy)
Yorum yapın